Nyhedsarkiv - hvad, hvorfor og hvornår

Vi kan alle lære af Obama! - Ny CW blog

Oprettet dato: 18. september 2009

BLOG: Man kan være enig eller uenig i Obamas politik. Men måden, hvorpå han anvender nye medier og kanaler til at engagere ungdommen, er fantastisk. Senest flyttede han igen grænserne ved at tale direkte til alle amerikanske skoleelever bl.a. via livestreaming på nettet. Han taler til de unge gennem deres eget medie - fantastisk!

 

Obama bliver ved med at vise vejen for, hvordan nye medier og kanaler kan anvendes og bringe værdi. Mange tilskriver hans sejr i præsidentvalgkampen til han nyskabende anvendelse af internettet og nye medier. De nye kanaler understøttede en meningsskabende dialog med unge vælgere i USA, og derigennem fik Obama en helt ny base af vælgere aktiveret. Mange, heriblandt undertegnede, har med stor spænding set frem til, hvordan Obama ville tage de nye medier med fra valgkampen til det at være i spidsen for USA. Det seneste påhit har været, at tale direkte til alle Amerikanske skolebørn bl.a. via livestreaming video på nettet. Isoleret set, kan dette ses som en ubetydelig og banal event, der skal markedsføre Obama overfor fremtidens vælgere. Jeg mener, det sender et signal om en politiker, som for alvor viser vejen frem gennem handling og ikke kun gennem tale.

 

(der har været stor debat om indholdet af talen, og om hvorvidt den kan betegnes som propaganda osv., men denne vil jeg ikke forholde mig til - jeg vil blot sætte fokus på en ledende politiker, der faktisk har forstået sit publikum)

 

At vokse op med teknologien gør forskellen.

At der eksisterer en kløft mellem langt de fleste nuværende beslutningstagere, der ofte er IT-immigranter og de kommende generationer, de IT-indfødte, er kendt for de fleste. Der er således en del data og informationer, som tyder på at IT-immigranter og IT-indfødte anvender og forstår de nye teknologier på helt forskellige måder. De IT-indfødte er vokset op med den digitale teknologi, de bader i medier og nyheder, de er omgivet af information som aldrig før og de drukner sjældent. IT-immigranter ser til fra sidelinjen og accepterer kun teknologi hvis de skal, og oftest kun hvis det gør en forskel på arbejdspladsen. I denne forbindelse er der kæmpe forskel på at vokse op med teknologien og få mulighederne serveret gennem modermælken, og så det, at teknologien for os andre opstår som en forstyrrelse i en ellers udmærket dagligdag. Dette gælder dampmotoren, TV'et, telefonen, køleskabe, frysere og den digitale teknologi. Alle sammen eksempler på teknologi som de fleste i dag tager for givet, men som på tidspunktet hvor de kom på markedet, skabte store omvæltninger. Når vi har oplevet en verden, hvor telegrafen opfylder vores behov for kommunikation, har vi således svært ved at forstille os, at telefonen er noget revolutionerende nyt. Når vi så har en telefon, har vi svært ved at forstå hvorfor en telefon uden ledning (en mobil) skulle være så meget bedre. Det er netop derfor vi alle må tage hatten af for Obama. Han viser vejen gennem handling og ikke kun gennem tom snak. Han er ikke vokset op med teknologien og derfor danner han sine erfaringer gennem anvendelse. Han prøver sig med andre ord frem.

 

Hvad kan CIO'en eller CEO'en så lære af det?

Obama personificerer således sit eget ønske om at forandre USA. Forandringen skal kunne ses på mange forskellige fronter og dermed også den nye teknologis anvendelsesmuligheder. Han har insisteret på at beholde blackberrien, han er desuden den første amerikanske præsident med en e-mail adresse, social software og web 2.0 er en integreret del af hans tilgang til vælgerne og nu taler han til alle skolebørn direkte på nettet. Han forandrer gennem handling og afstanden fra hans udtalte intentioner til den konkrete handling er således utrolig kort. Det er denne korte afstand mellem det talte og de konkrete handlinger som danske CIO's og CEO's kan lære af. Det er således ikke tilstrækkeligt at have store visioner, og ligeledes er det utilstrækkeligt, at nedsætte arbejdsgrupper, som skal komme med en strategi eller et konkret initiativ. Hvis du vil frigøre de forandringskræfter, som ligger gemt i den digitale teknologi og derigennem sikre at din virksomhed høste de optimale fordele af teknologien, så må du derimod som Obama vise dit engagement gennem dine handlinger. Du må være den første til at fejle og dermed være den første til at vinde. Du må skabe og være en del af det miljø, hvor nye ideer kan vokse og bliver succeser, et miljø som kan fostre konstante eksperimenter, der vokser fra bunden og spreder sig som virale steppebrande. Derigennem maksimerer du teknologiens forandringsskabende effekt og de konkrete erfaringer tager rollen som forandringsagent. Men miljøet kommer ikke af sig selv og du må som Obama involvere dig i projekterne. Signalværdien af, at du er med, har vital betydning for succesmulighederne og dermed din virksomheds overlevelsesmuligheder.

 

Det er derfor vi alle kan lære af Obama! Hans tale til skoleelever via livestreaming på nettet er genial. Det er langt mere end en tale. Det er en manifestation af at han har forstået ungdommen, deres teknologier og deres vaner. Han ønsker at forandre USA og han går forrest i forandring. En forandring som han har lovet den amerikanske befolkning!

 

Din evne til at høste fordelene af den digitale teknologi afhænger således af dit svar på følgende spørgsmål: Hvornår har du sidst været i front for en forandringsproces i din organisation - ved synlige, konkrete handlinger?

Tilbage til forsiden eller oversigten over nyheder.

| More

"Niveauet var meget varierende fra en overfladisk sælger som ... til en dybt kompetent og dygtig formidler som Reimer Ivang"

  Digital forvaltning og IT i kommunerne, COK  

"God til at gøre det forståeligt og meget dynamisk"

  Forvaltning & Digitalisering 07  

"Du har udvidet min forståelse at den nye teknologi – en forståelse som jeg anvender både privat og professionelt"

  HD-O Aalborg Universitet 08  

"God præsentation med et stærkt budskab som kunne bruges"

  IT Challenges konferencen 2009  

"Det var meget inspirerende at høre din forelæsning sidste fredag, ”the imprint” er der stadig stort og klart, på trods af en tur til Disneyland i den forgangene uge"

  Steen - IT Master Sep. 2010  

"Fantastisk!"

  IT Challenges konferencen 2009  

"Reimer skabte en dialog som jeg kunne ønske mange flere kunne få lejlighed til at opleve, derfor har jeg allerede engageret Reimer til, at præsenterer igen i 2010"

  Kajs Netværk 09  

"Meget inspirerende og en ny vinkel på emnet"

  Forvaltning & Digitalisering 07  

"Reimer sætter turbo på forståelsen for hvorfor digitale indfødte agerer og reagere som de gør, så vi får mulighed for at forstå, lede og motivere denne gruppe medarbejdere."

  Jysk Telemarketing  

"Personligt fik jeg en masse inspiration til værktøjskassen med Internettets muligheder."

  Dan Kobberup, Restaurantchef  

"Helt anderledes, meget inspirerende og nyskabende"

  Forvaltning & Digitalisering 07  

"Med sin stærke teoretiske og praktiske erfaring er Reimer Ivang en skarp spiller til udvikling af initiativer på såvel strategisk, taktisk og operationelt niveau."

  Med24.dk  

CV - Publikationer

 

Se mit CV og mine publikationer

 

Læs mit CV

Foredragene

 

Udviklingen sker med frygtindgydende hastighed. Få de essentielle forståelser via et seminar eller foredrag.

 

Find alle foredrag

Konsulent

 

Det er muligt at engagere mig som konsulent. Se her hvilke opgaver jeg typisk accepterer.

 

Om konsulentopgaver

Reimer Ivang - reimer@ivang.dk, Heravej 42, 9210 Aalborg SØ, +45 27289006